Saltar apartados

ESPORT ADAPTAT I INCLUSIU

La missió del Servei d'Esports és promoure i facilitar la pràctica esportiva a la comunitat universitària a través de l'ús lliure de les instal·lacions esportives, l'activitat dirigida, la formació i la competició, compatibilitzant l'esport amb els estudis, d'acord amb la política esportiva de la Universitat d'Alacant. Per tant, facilita també la pràctica, tant individual com col·lectiva, de l'esport adaptat.

Entre les seues activitats destaquem el Programa de "Busseig Adaptat" que, per al curs acadèmic 2015/2016, estarà obert a persones que presenten discapacitat de la comunitat universitària de la Universitat d'Alacant. Amb aquesta iniciativa es pretén donar a conèixer l'esport del busseig entre aquelles persones que presenten discapacitat amb l'adquisició d'habilitats aquàtiques i l'experimentació de la pràctica d'immersió amb equip autònom de busseig, a més de traslladar-los el coneixement d'ecosistemes marins i espècies que tenen els nostres mars.

Participem en les competicions de GoalBall, que en aquests moments és un esport de promoció en els campionats autonòmics d'esport universitari (CAEU). El GoalBall és l'únic esport paralímpic creat específicament per a persones cegues i deficients visuals, en el qual participen dos equips de tres jugadors cadascun. Es basa principalment en el sentit auditiu per a detectar la trajectòria de la pilota en joc (que porta cascavells en el seu interior) i requereix, a més, una gran capacitat espacial per a saber estar situat en cada moment en el lloc més apropiat, amb la finalitat d'interceptar o llançar la pilota i introduir-la en la porteria de l'equip rival mitjançant un llançament amb la mà. En el curs 2014/2015, l'equip femení de la UA es va proclamar subcampió i el masculí campió.

Treballem en coordinació amb el Centre de Suport a l'Estudiant (CSE) per a augmentar l'oferta d'activitats físiques per a persones que presenten discapacitat en la nostra Universitat. Podeu contactar amb José Antonio Rodríguez, tècnic del Programa d'Esport Universitari, per a ampliar informació i resoldre dubtes.

D'altra banda, estem integrats en un treball de recerca que coordina la Universitat de València (UVEG) en el qual participen les universitats públiques de la Comunitat Valenciana. Aquest estudi pretén conèixer la situació dels estudiants amb discapacitat en els nivells previs a l'entrada a la Universitat.

Enllaços d'interès

goalball 1
goalball 2
goalball 3

SERVEI D'ESPORTS


Universitat d'Alacant
C/ Alacant, s/n
03690 - Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 37 39

Fax: (+34) 96 590 93 02

Facebook: http://www.facebook.com/deporteenlaua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel. 96 590 3400 - Fax 96 590 3464