Saltar apartados

Immersió en La Caldera

La Caldera 1
La Caldera 2
La Caldera 3
La Caldera 4
La Caldera 5
La Caldera 6
La Caldera 7
Un Equip de la Universitat d'Alacant fa una immersió en la llacuna glacial de la Caldera a Sierra Nevada

La Universitat d'Alacant es marca el repte de ser els primers a bussejar en el punt més alt possible del territori nacional, la llacuna glacial de la Caldera, situada a més de 3.000m d'altitud a Sierra Nevada.

Bussejadors de la secció d'Activitats Subaquàtiques de la Universitat d'Alacant (ASUA) i del Departament de Ciències de la Mar i Biologia Aplicada de la Universitat d'Alacant, realitzaran, entre els dies 12 i 15 de març, les primeres immersions en la llacuna glacial de la Caldera, situada a més de 3.000m d'altitud a Sierra Nevada.

L'objectiu principal d'aquestes primeres immersions és començar a recaptar dades d'interès científic sobre la llacuna en època hivernal, incloent mostres de sediments així com de fitoplàncton i zooplàncton, per a poder ampliar els estudis que fins avui existeixen sobre aquests ecosistemes tan fràgils com són les llacunes d'origen glacial, que durant gran part de l'any estan cobertes de gel.

L'excepcional del projecte és que les immersions es realitzaran per primera vegada, per damunt de la cota de 3.000m d'altitud i en època hivernal. Fins avui, la immersió a major altitud registrada a Espanya va ser executada per la Universitat de Saragossa en una llacuna al costat de la Muntanya Perduda (Pirineus) situada a 2.985m d'altitud, que va ser realitzada el 20 d'agost de 2011.

ASUA compta amb experiència en immersions sota gel, realitzant anualment jornades de busseig sota gel en el pirinenc aragonès en llacs com l'Ibón de Baños de Panticosa (1,650m d'altitud).

Així mateix, aprofitant les immersions que es realitzaran es prendran dades bàsiques sobre els efectes del busseig en altitud, sent aquesta una altra via d'estudi que també es pretén implementar amb l'assessorament tècnic i científic d'especialistes en medicina hiperbàrica.

SERVEI D'ESPORTS


Universitat d'Alacant
C/ Alacant, s/n
03690 - Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 37 39

Facebook: http://www.facebook.com/deporteenlaua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464