Saltar apartados

Boccia

boccia 1
boccia 2
boccia 3

La boccia és un esport adaptat similar a la petanca destinat a persones amb paràlisi cerebral, dany cerebral adquirit o una discapacitat física severa. Es juga amb 6 boles de color roig, 6 boles blaves i 1 blanca, i consisteix a tractar de deixar el major nombre de boles d'un mateix color el més a prop possible de la blanca.

¿Sembla fàcil? Doncs no ho és perquè requereix d'una gran precisió, un enorme autocontrol i un alt grau d'estratègia.

La UA t'obri la possibilitat d'endinsar-te en un apassionant esport paralímpic i, principalment, de conèixer d'a prop aquestes discapacitats que et van a sorprendre.

INTRODUCCIÓ

La Universitat d'Alacant a través del seu Servei d'Esports treballa sobre el projecte "d'inclusió esportiva", que pretén ampliar el seu programa d'activitat física dirigida i d'escoles amb diferents modalitats d'esports adaptats i inclusius: bàsquet en cadira de rodes, busseig adaptat, goalball i boccia.

Amb l'objectiu general de promocionar aquesta activitat, durant el present curs tindrà un caràcter gratuït.

FONAMENTACIÓ

La boccia és una modalitat esportiva que, dins del conjunt d'esports adaptats, s'entén com a específic juntament amb l'eslàlom en cadira de rodes i el goalball, és a dir, es va inventar per a determinades persones que els resulta molt complicat practicar altres activitats esportives.

És un esport que es practica en més de 50 països del món la qual cosa li va permetre la seua presència en els Jocs Paralímpics des de Los Ángeles 1984.

La federació internacional que la regula rep el nom de BISFedi a Espanya forma part de la FEDPC(Federació Espanyola d'Esports de Persones amb Paràlisi Cerebral i Dany Cerebral Adquirit) i de la FEDDF(Federació Espanyola d'Esports de Persones amb Discapacitat Física).

La boccia és un esport jugat sense diferenciar sexes, competint dones i homes alhora, en les diferents categories: bc1 (juguen amb mà o peu amb ajuda d'un auxiliar); bc2 (juguen amb mà o peu sense auxiliar); bc3 (juguen amb ajuda d'un auxiliar i d'una canaleta); bc4 (esportistes amb discapacitat física que juguen sense auxiliar).

OBJECTIUS

L'objectiu general d'aquesta activitat és oferir la possibilitat d'iniciar-se en una activitat físic-esportiva tant a persones que presenten paràlisi cerebral, dany cerebral o discapacitat física severa com a qui no presente cap discapacitat afavorint la inclusió d'aquestes persones en la societat.

La pràctica de la boccia té molts beneficis físics i psicològics:

- Ajuda al desenvolupament de la concentració i l'autocontrol

- Afavoreix el desenvolupament de les qualitats físiques bàsiques tan fonamentals com la coordinació i la destresa

- Desenvolupa la creativitat i la capacitat de presa de decisions

- Afavoreix la mobilitat articular de diferents segments

- Fomenta el control neuromuscular i el control de l'espasticitat

PARTICIPANTS

Persones a partir de 16 anys, que pertanguen al col·lectiu del PAS, PDI i alumnat de la UA, i altres associacions i col·lectius de persones amb diversitat funcional d'Alacant que presenten les discapacitats descrites per a aquesta activitat.

INSCRIPCIÓ

Contacte: José Antonio Rodríguez, Tècnic de Competició i Promoció Esportiva del Servei d'Esports.

Envia un correu electrònic a rodriguez@ua.es amb les següents dades personals, juntament amb una còpia del DNI:

  • Nom i cognoms
  • DNI
  • Domicili
  • Data de naixement
  • Breu currículum esportiu, en el cas que haja practicat algun esport

DATES I HORARIS

De l'1 d'octubre al 31 de maig - dimarts, de 18:30 a 20 h

Sala aeròbic, pavelló poliesportiu UA

SERVEI D'ESPORTS


Universitat d'Alacant
C/ Alacant, s/n
03690 - Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 37 39

Facebook: http://www.facebook.com/deporteenlaua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464